NHL till globen i november 2019 – vad väntar oss?

I november 2019, närmare bestämt fredagen den 8:e november och lördagen den 9:e november kommer världens största hockeyliga till Sverige, nämligen NHL. Matcherna är en del av NHL:s seriematcher som kallas NHL Global Series, vilket innebär en möjlighet för den svenska publiken i Globen att se de bästa hockeyspelarna live.

I Ericsson Globe kommer Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres ställas mot varandra två dagar i rad. En hel del välkända internationella spelare kommer vara möjliga för den svenska publiken att se, men även en hel del svenska profiler. De svenska spelarna återvänder till Sverige för två seriematcher och gör så på nationalarenan.

Svenskarna och stjärnorna

I Buffalo Sabres återfinns Rasmus Dahlin, Johan Larsson, Linus Ullmark och dessutom Alexander Nylander. Även i motståndarlaget hittar vi två svenskar, nämligen Victor Hedman och Anton Strålman. Utöver det blev nyligen Marcus Johansson klar för Buffalo Sabres och kan väntas delta i matchen precis som övriga NHL-svenskar dessa novemberkvällar.

Utöver NHL-svenskarna finns det många andra kända NHL-spelare att titta på. Poängkungarna Jack Eichel och Sam Reinhart är framträdande spelare i Buffalo Sabres. I Tampa Bay Lightning hittar vi också välkända spelare i form av ryssen Nikita Kucherov och även Steven Stamkos, två spelare som toppade den interna poängligan under föregående säsong.

Praktisk information

Matchen den 8:e november börjar klockan 20.00 och matchen den 9:e november börjar 19.00. Biljetter finns att köpa via Stockholm Live och priserna varierar mellan 545 och 2 375 kronor, även specialpaket kan köpas. Du får enbart köpa 10 biljetter per person och du får tidigast börja köa klockan 07.00 under matchdagen.

På grund av säkerhet får mat och dryck, väskor och dylikt inte tas med in på arenan. Det är även förbjudet att medta systemkamera och selfiepinne in på arenan. Dessa regler är förutbestämda av arrangörerna för evenemanget som spelas i Ericsson Globe. Arrangörerna är Stockholm Live, Live Nation och även The National Hockey League (NHL).