The NHL is back!

NHL är äntligen tillbaka och jag tror att vi kommer få se den bästa säsongen på väldigt länge. Redan i natt får vi tre riktiga klassmatcher (+ Calgary mot Vancouver). Vi hoppar väl rakt in i det med den största ligamatch som finns i idrottsvärlden.

Montreal @ Toronto
Montreal åker till Toronto för sin premiär. Ju mer jag tittar på östra halvan av NHL desto mer gillar jag Canadiens de Montreal. Carey Price är en av de hetaste kandidaterna till Vezina, speciellt sedan Boston tappade Boychuk. P. K Subban kommer vara ett jävla monster i år. Han kommer att ösa in poäng i powerplay och skrämma livet ur motståndare med sina tacklingar där han kommer med ryggen före från ingenstans. De saknar fortfarande den där riktiga stjärnan framåt men bli inte förvånad om Lars Eller och Alex Galchenyuk tar ett steg framåt och gör 100 poäng ihop.

Toronto ser ut precis som vanligt. Dion Phaneuf är fortfarande kapten, målvaktssituation är fortfarande svajig och Phil Kessel kommer göra en poäng per match och ingen kommer förstå vad han säger på presskonferenserna. De kanske klarar sig till slutspel men där tar det stopp och i natt tar Montreal alla poäng.

Philadelphia @ Boston
Flyers ser kul ut framåt. Brayden Schenn och Wayne Simmonds kommer att blåsa omkring och proppa folk till höger och vänster som Claude Giroux öser in poäng och Jakub Voracek åker vilse. Bakåt ser det bedrövligt ut. Speciellt med tanke på att de verkar ha tappat Timmonen för hela säsongen. Boston gjorde ett stort misstag när de släppte Johnny Boychuk. I mina ögon hade det varit smartare att dumpa Zdeno Chara, men det hade kanske inte varit speciellt uppskattat i Boston. Men så länge Boston har Patrice Bergeron och Tuuka Rask kommer de att vara ett av konferensens bästa lag. Jag är lite oklar över vilka som vinner det här men jag vill nog ge en liten fördel till Flyers med tanke på hur oddsen sitter.

San Jose @ Los Angeles
Mästarna kommer att få sina banér hissade i Staples Center och San Jose Sharks kan inte göra något annat än att stanna kvar i omklädningsrummet och gråta i duschen. Spåren av Kings förnedring av dem i slutspelet måste sitta kvar och frågan är om de har hämtat sig. Kings är det bättre laget här, men Sharks har revansch att utkräva och hemmalaget hade en väldigt kort sommar. Jonathan Quick opererade dessutom handleden i somras så hans form är väl lite oklar. Ska dock sägas att han såg bra ut när han stod under försäsongen. Kan lika gärna singla slant här men jag går på Sharks tack vare högre odds.

Vancouver @ Calgary
Ingen vidare match att vänta här. Visserligen lite  derbykaraktär över matchen men det är två ganska kass lag som möts. Vancouver bör antagligen kunna ta det här, men jag orkar inte engagera mig speciellt mycket i något av de här lagen. Calgary är väl lika kass som i fjol och Vancouver missar nog slutspel. Det ska dock bli kul om Sean Monahan har tagit ytterligare ett steg och om Backlund kan bli en legitim toppcenter i Flames. På tal om Micke Backlund. Han är bror- eller systerson till Gary Sundgren. Det är lika sjukt som det låter.

Jag bänkar mig nog framför Toronto vs Montreal i natt. Och vad passar då bättre än en hyllning till den bästa Leafs-spelaren genom tiderna? Sorry, Mats, Börje och Doug: