NHL 2014/15

Vi får vänta ytterligare någon månad innan världens bästa hockeyliga drar igång. Trots det kan vi redan nu börja spekulera lite i vad vi kan förvänta oss av NHL-säsongen 2014/15.

Innan vi ger oss in på kommande NHL-säong så är det inte mer än rätt att vi hyllar förra årets mästare. Los Angeles Kings har vunnit Stanley Cup 2 av de tre senaste säsongerna och på vilket sätt de vann bucklan. Deras tre första rundor i slutspelet gick alla till sju matcher och trots det så hade de tillräckligt med krut i kanonen för att kunna köra över New York Rangers med 4 – 1 i finalserien. Att Kings gick och vann bucklan kan inte komma som någon överraskning för någon. Dean Lombardi är ligans bästa GM. Han lyckas alltid sätta ihop ett slagkraftigt lag genom bra draftval och genialiska trejder.  Som hockeyfan kan vi inte göra något annat än att lyfta på hatten för Los Angeles Kings. Men nu är det dags att blicka fram emot nästa säsong.

 

Mest värdefulla spelare
Sett över 82 matcher är Sidney Crosby fortfarande världens bästa hockeyspelare. Han producerar mest poäng och dominerar ofta motståndare totalt. Sid kommer att bli utsedd till MVP så länge han är skadefri. Bakom Crosby finns det ett gäng spelare som kan utmana om andraplatsen. Jonathan Toews, Anze Kopitar, Drew Doughty och Patrice Bergeron är alla spelare som kan vara ligans näst bästa spelare nästa säsong.

Bästa back
Det här är lite lurigare. Erik Karlsson är bäst rent offensivt, Chara är fortfarande en jätte i försvaret och P.K Subban är ligans bäst betalda back. Det finns många som kan vara med och tävla om Norris Trophy, men jag tror att Drew Doughty tar det.

Årets Rookie
Att Nathan Mackinnon var bästa nykomling förra året var väl de flesta överens om. Känns lite lurigare i år men jag tror att Jonathan Drouin kommer ha bra chans på priset. Drouin är fantastisk på den offensiva planhalvan och i Tampa finns det chans att han kommer få spela med Steven Stamkos. Det kan betyda många gratisassist.

Svenskarna
Som vanligt kommer vi ha flertalet svenskar med framträdande positioner i sina klubblag. Bröderna Sedin är fortfarande stommen i Vancouver och Niklas Bäckström kommer vara med högt upp i assistligan så länge han spelar med den där ryssen med nummer åtta på ryggen. Gabriel Landeskog och Henrik Zetterberg är kaptener i sina lag. Erik Karlsson kommer vara nominerad till Norris Trophy och om Oliver Ekman-Larsson tar ytterligare ett kliv i år är det inte helt omöjligt att han är nominerad till priset som ligans bästa back. Sen har vi ju Henrik Lundqvist också, men jag tycker inte att vi behöver kommentera honom.

Mästare
Boston Bruins har en stark centrallinje i Rask, Chara och Bergeron. Kings har bevisat att de alltid är att räkna med. St Louis Blues har ett lag som bör passa bra i slutspelet. Som ni ser så finns det flera olika alternativ till titeln men jag tror att Chicago tar titeln i år. De lyckades knyta till sig Toews och Kane på långtidskontrakt vilket bör resultera i ett konstant utmanande om titeln. Jag tror det är deras tur igen.

Avslutningsvis