HV71 mot Red Bull Salzburg

Frölunda gjorde det som förväntades av dem igår och besegrade Briançon enkelt. Andreas Johnson hade lekstuga med det franska försvaret och noterades för fem poäng, om jag inte räknat och läst helt fel. Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om matchen då Frölunda mötte ett bedrövligt lag.

Idag så är det dags för HV71 att spela sin andra match i CHL. Det här blir andra matchen på tre dagar för jönköpingslaget, men trots det så bör de ha en bra chans. Just nu får vi runt 1.70 på HV71. Det känns som ett okej spel, men jag är även lite sugen på att testa HV71 -1.5 till 2.20.

Precis som väntat såg HV71 lite slarviga ut i fredags, men matchen bör ha varit nyttig för Andreas Johanssons grabbar. Min känsla, utan att veta speciellt mycket om Salzburg, är att de är lite sämre än vad Kloten är. Det här bör öppna upp för HV71 som kommer att ges möjligheten till att vara mer noggranna i avslut, puckinnehav etc. Hv71 saknar Marcus Nilsson i kvällens match. Nilsson blev avstängd en match efter sitt vredesutbrott i fredags. Det var ett fantastisk vredesutbrott som påminde mer om en fyraåring på kokain än en 36-årig veteran med över 500 NHL-matcher på sitt CV. Fast den skillnad kanske inte är så stor ändå? Det pratas dock om att Mattias Tedenby ska vara tillbaka, vilket bör resultera i ett par bra chanser för hans kedjekamrater.

Red Bull Salzburg är ett intressant lag då de har ett par spelare med anknytning till just HV71. Både Kyle beach och Brett Sterling gjorde matcher för klubben förra säsongen, men jag kan inte tänka mig att HV-fansen blir speciellt oroliga när de ser deras namn i matchprogrammet. HV71 har ett bättre lag än vad Red Bull har, men det finns ett par spelare att hålla ögonen på. Storjävla Thomas Raffl spelade OS för Österrike och svarade för 45 poäng i ligaspelet förra säsongen. HV71 har en relativt ung backuppställning och hans tyngd kan bli ett problem. David Meckler är en annan spelare att hålla koll på. Meckler har en gedigen karriär i AHL bakom sig, men valde att prova lyckan i Europa inför förra säsongen. Han gjorde 37 poäng på 44 matcher ochvar en av de ledande spelare i det Red Bull Salzburg som gick till final förra året.

Matchen sätter igång vid halv tre ungefär och den sänds på Eurosport2. Har ni inte Eurosport så verkar det som att man kan köpa ett abonnemang med Eurosport Player för 69 spänn i månaden. Då slipper man bindningstiden.